De wereld kan niet om de noodzaak van circulariteit heen. We moeten toe naar een samenleving die niet meer grondstoffen gebruikt dan de aarde kan leveren. Wij willen met Purgatoria ons steentje bijdragen. We blijven verbonden met de goede werking en de verwerking van de ICABUS en alle vrijkomende afvalstromen. Lees ook onze persoonlijke drive.

ICABUS als duurzaam inzetbare kracht

De technologie van de ICABUS is ontworpen om de efficiëntie van het recyclingproces te verbeteren door verschillende soorten afval van de vezels te scheiden, wat leidt tot minder energieverbruik, minder afval en herbruikbaarheid door een duurzaam te gebruiken eindproduct en verminderde milieubelasting.

Vergisting en biogasproductie

De pulp die uit het zeefproces komt, kan worden vergist om biogas te produceren (40% meer biogas dan enkel susplusslib), of gebruikt worden als koolstofbron voor de verwijdering van fosfaat en stikstof.

Bijdrage aan circulaire economie

De toiletpapiervezels die worden geoogst kunnen hergebruikt worden om nieuwe duurzame producten te maken, waarmee de waardeketen wordt gesloten en bijgedragen wordt aan een circulaire economie.

Verbeterde waterzuivering

De ICABUS vermindert de niet-opgeloste bestanddelen in het rioolwater met 30%, wat de activiteit van het slib verhoogt en bijdraagt aan de effectiviteit van fosfaat- en stikstofverwijdering. Het systeem vermindert ook de behoefte aan beluchtingsenergie met 14% en verlaagt de hoeveelheid surplusslib met 20%.

CO₂-besparing

De ICABUS draagt bij aan een reductie van circa 1.300 kilo CO₂ per ton gezeefd materiaal, wat het systeem ook tot een milieuvriendelijke keuze maakt.

De ICABUS is een technologie die voornamelijk wordt gebruikt in de papierindustrie voor het scheiden van papiervezels van verontreinigingen zoals microvervuiling en macrovervuiling.

Energieverbruik

Voor de behandeling van 700 – 1000 m3/hr hebben gebruiken we een motor van 250 W om de borstels aan te drijven. Door de lage snelheid van de borstels op de zeef wordt een enorme over brenging gebruikt, zodat zo’n kleine motor prima in staat is om de borstelhouders voort te trekken. Naast deze motor is er nog de pomp voor de afvoer van de pulp, deze heeft een maximaal vermogen van ca 1,5 kW om de pulp over grote afstanden en hoogtes te kunnen verpompen. Ter vergelijking: een bandzeef (max 400 m3/hr) heeft 15 kW aan perslucht nodig om de zeef schoon te houden. Het specifiek energieverbruik is dus 250/1000 vs 15.000/400, you do the math.